Onko suomalainen naudanliha ekotuote vai viherpesua?



"Eläinperäisen ruoan tuottaminen vaatii enemmän energiaa, vettä sekä maapinta-alaa kuin kasviperäisen ruoan tuottaminen. Tuottajajärjestöjen suunnalta on kuitenkin kuulunut toiveita, että eläintuotannon sijaan mediassa keskityttäisiin mieluummin esimerkiksi lentomatkailun sekä autoilun tuottamien päästöjen puimiseen. Näin siitäkin huolimatta, että muun muassa hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n ilmastoraportti toteaa lihantuotannon olevan merkittävä päästöjen aiheuttaja ja kehottaa kaikkia lihan käytön vähentämiseen", kirjoitin Animalia-lehden 1/2020 artikkelissa "Onko suomalainen naudanliha ekotuote vai viherpesua?".

Lue koko juttu AnimaliaMediasta.

Photo: Stijn te Strake / Unsplash

Kommentit