Kiitos teatteriharrastuksen, uskallan puhua itselleni tärkeistä asioista

Hiiri. Silläkin nimellä minua kutsuttiin seiskalla. Niin toisinaan sanottiin, kun tunnilla avasin suuni, koska "piipitin". Jos uskalsin. Olin auttamattoman ujo, yritin olla näkymätön. Menetin yöuneni viikoksi, kun tiesin, että esitelmän pitäminen on edessä. Päätin, että näin ei voi enää jatkua, jotain on tehtävä. Ilmoittauduin nuorisoteatteriin, päätin hypätä suoraan syvään päähän. Eikä se ensimmäinen improilu unohdu ikinä! Vaikka ääni värisi ja paita oli pelosta läpimärkä, esiinnyin muiden ihmisten edessä.
 
Nuorisoteatteri jatkui Teatterikorkeakoulun Avoimen yliopiston opintoihin ja Jyväskylän yliopiston draamakasvatuksen opintoihin ja improvisaatioteatteriryhmän ohjaajaksi. Kiitos vuosia kestäneen teatteriharrastuksen, nykyisin rakastan esiintymistä, ihmisten edessä puhumista, jopa mikrofoniin puhumista. Edelleen jännitän, mutta tärkeintä on, että pystyn elämään jännityksen kanssa, pystyn esiintymään jännityksestä huolimatta, enkä menetä yöuniani.

Olisinko päässyt pahasta esiintymisjännityksestä ilman vuosia kestävää teatteriharrastusta, oppinut sietämään sitä kiduttavaa hetkeä ennen lavalle menoa ja löytänyt omat keinoni rentoutumiseen sekä jännitykseni hyväksymiseen? En usko. Olisinko koskaan voinut vahvasta vaikuttamishalustani huolimatta lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi ilman kokemuksiani teatterin puolelta? En usko sitäkään.

Esiintymisjännitys voi estää ihmisiä edistämästä itselleen tärkeitä asioita, estää puhumasta niiden asioiden puolesta, joilla itselle on merkitystä. Eri taiteenlajit voivat tarjota omat keinonsa käyttöön. Vaikuttaahan voi muutoinkin kuin puhumalla, ja toisaalta, kuten omalla kohdallani kävi, taiteen tekeminen voi helpottaa elämistä esiintymisjännityksen kanssa. Tavoitteeni on, että jokaisella on mahdollisuus hyödyntää taiteita itsensä ilmaisuun. Taiteen tekemisellä voi olla elämää mullistavia vaikutuksia.


Olen Pirkanmaan Vihreiden ehdokkaana eduskuntavaaleissa.
Haluatko tukea kampanjaani lahjoituksella?
Lahjoittaa voit osoitteessa bit.ly/lahjoitus-ninnille
Iso kiitos tuestasi! <3



Kommentit