Lisäeuroja nuorisotyön ennaltaehkäisevään toimintaan

Kuten jo useasti on todettu, korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia. Nuorten tekemä katuväkivalta on puhututtanut ja näkynyt mediassa paljon viime aikoina. Nyt ei ole aika jäädä sivustakatsojaksi. Nyt on tarve vahvistaa erityisesti etsivän ja jalkautuvan nuorisotyön resursseja. Nuoria kannattaa tukea siellä, missä he liikkuvat, digitaalista ympäristöä unohtamatta.
 
Kurja totuus on, että osa nuoristamme on vaarassa pudota yhteiskunnan turvaverkkojen ja instituutioiden ulkopuolelle. Meillä on vastuu näistä nuorista. Napataan heistä kiinni ennen kuin on liian myöhästä!

Hallitus antoi tänään eduskunnalle lisätalousarvioesityksen. Näen ongelmien ennaltaehkäisyn todella tärkeänä ja pidän tietysti erittäin hyvänä, että hallitus ehdottaa nyt poliisin, sosiaalitoimen, terveydenhuollon ja nuorisotoimen tuottamaan ennaltaehkäisevään toimintaan, opetus- ja ohjaushenkilöstön hyvinvointi- ja turvallisuusosaamisen vahvistamiseen sekä kuntien nuorisotyöhön 11 miljoonaa euroa. On hyvä, että nuorisotyö näkyy oppilaitoksissa, joten näytän peukkua tähän työhön esitettävälle 3,5 miljoonalle lisäeurolle. Myös poliisille on kirjattu lisätalousarvioesitykseen 1,4 miljoonaa euroa muun muassa ennaltaehkäisevään toimintaan ja rikostutkintaan. Kokonaisuudessaan nuorisorikollisuuden ehkäisemiseen ja torjuntaan ehdotetaan lisämäärärahoja yhteensä 19 miljoonaa euroa.

Hallitus esittää myös noin 20 miljoonaa euroa avustuksiin, joilla vahvistetaan tasa-arvoa varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa sekä vahvistetaan lasten hyvinvointia. Yhtenä erittäin tärkeänä kohteena mainitaan lapsi- ja opetusryhmäkokojen pienentäminen.

Turvallinen ja tasapainoinen lapsuus ja nuoruus luo sen hyvinvoinnin pohjan, joka voi kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja siksi nämä panostukset kannattavat. Näin merkittävässä asiassa on tarpeen ottaa kaikki hyvät keinot käyttöön. Olisin mielelläni nähnyt hallituksen esityksessä myös lisäeuroja taiteelle ja kulttuurille, joilla voi olla todella suuri positiivinen vaikutus lapsen tai nuoren hyvinvointiin. 


Olen Pirkanmaan Vihreiden ehdokkaana eduskuntavaaleissa. 
Voit tukea kampanjaani osoitteessa bit.ly/lahjoitus-ninnille
Iso kiitos tuestasi! <3 







Kommentit