Koulupolun sujuva alku kantaa pitkälle tulevaisuuden opintoihin

Kuten moni vielä muistaa, Sipilän hallitus leikkasi koulutuksen rahoituksesta miljardin. Sen jälkeen on ihmetelty, miksi oppimistulokset ovat heikentyneet. Leikkaukset osuivat suoraan lapsiin ja nuoriin.

Nykyisen hallituksen aikana varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen on satsattu miljardi euroa. Vaaditaan kuitenkin vielä toimia, jotta niin varhaiskasvatukseen kuin peruskouluun saadaan riittävästi ammattilaisia ja jotta esimerkiksi oppimisen tuki saadaan kuntoon.

Päiväkodin arjen tulee olla turvallista ja toimivaa niin lapsille kuin aikuisille. Peruskoulussa on oltava niin opetus- kuin oppimisrauha. Jokaisen lapsen tulee saada jokaisella luokka-asteella riittävä osaaminen, jotta voi siirtyä seuraavalle. Kunnilla tuleekin olla riittävä rahoitus, jotta opetusryhmiä voidaan pienentää. Myös avustajia ja tukiopetusta tulee lisätä. 

Lisätään perusopetukseen myös kaksi vuosiviikkotuntia. Nämä voi suunnata esimerkiksi tunnetaitojen oppimiseen sekä monilukutaidon opetukseen. Varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmääriä on tarve lisätä useammalla sadalla.

Koulupolun alkuun panostaminen on kannattava investointi, joka voi kantaa pitkälle tulevaisuuden opintoihin.







Kommentit