Vastaukseni Akaan Seudun haastatteluun

Olen Pirkanmaan Vihreiden ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2023. 
Akaan Seutu kysyi ja minä vastasin. Alla olevat vastaukset julkaistiin lehdessä 22.3. 

Nimi: Ninni Pehkonen
Ikä: 42 v.
Koulutus: Filosofian maisteri

Mikä on sinulle tärkein asia, jota haluat kansanedustajana ajaa?
Kansanedustajana aion edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja sitä, että lapsen oikeudet toteutuvat yhdenvertaisesti jokaisen kohdalla. Tavoitteeni on Suomi, jossa on turvallista kasvaa, kehittyä ja ilmaista itseään, ja jossa kaikki tulevat kuulluksi, saavat laadukkaan koulutuksen sekä pääsevät mukaan itselle mieluisiin harrastuksiin. Lasten hyvinvoinnin kannalta olennaista on tietysti se, että heillä on elämässään luotettavia, hyvinvoivia aikuisia.

Mihin haasteisiin tai uhkiin Suomen tulee pystyä vastaamaan tulevalla hallituskaudella?
Ilmastokriisi, luontokato sekä ylikulutus ovat globaaleja ongelmia, joita emme voi ohittaa. Reagoimattomuus tulisi Suomelle kalliiksi. Oikeudenmukaisella ekologisella siirtymällä voimme kääntää tulevaisuuden haasteet Suomelle eduksi. Samaan aikaan meidän on ratkaistava haasteita lapsiperheköyhyydestä ja nuorten mielenterveysongelmista työikäisten uupumiseen ja peruspalvelujen saatavuusongelmiin. Meidän tulee tehdä ratkaisuja niin korkeisiin elinkustannuksiin kuin energiakriisiin liittyen. Venäjän sota Ukrainassa, muut kansainväliset jännitteet sekä Ukrainan tuleva jälleenrakennus tekevät omalta osaltaan seuraavasta hallituskaudesta haasteellisen.

Mikä on mielestäsi toimivin hallituskokoonpano?
Toimivin hallituskokoonpano on se, joka lähtee yhteistuumin edistämään reilua ekologista siirtymää ja joka panostaa työvoimapulan ratkaisuihin mm. helpottamalla työperäistä maahanmuuttoa ja parantamalla työssä jaksamista. Hallitusohjelmaan kirjataan myös panostukset koulutukseen sekä lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviin toimenpiteisiin. Hallitus tarttuu mahdollisiin ongelmiin jo ennaltaehkäisevästi. Hallitus näkee kulttuurin taloudellisen arvon ja ymmärtää, että kulttuuriin satsaaminen kannattaa. Tämän hallituksen toimesta turkistarhaus kielletään Suomessa, ja eläinten tarpeet sekä kyvyt huomioidaan aiempaa paremmin lainsäädännössä. Toimiva hallituskokoonpano on se, joka tasapainottaa valtiontaloutta pitämällä samaan aikaan huolta hyvinvointiyhteiskunnastamme. Rahoitusta ei haeta leikkaamalla välttämättömistä peruspalveluista tai pienituloisilta vaan esimerkiksi tekemällä rakenteellisia uudistuksia, poistamalla ympäristölle haitallisia tukia, panostamalla työllisyyteen, tehostamalla julkisia hankintoja sekä torjumalla veronkiertoa ja siirtämällä verotuksen painopistettä ympäristöhaittojen, varallisuuden ja kulutuksen verottamiseen. Esimerkiksi sote-palvelujen kuluja voidaan rahoittaa terveydelle haitallisten tuotteiden verotuksella.

Miksi akaalaisen äänestäjän tulisi äänestää sinua (perustele vastauksesi tähän kysymykseen yhdellä virkkeellä)?
Olisin yhteistyökykyinen, tiedonjanoinen, oikeudenmukainen ja avarakatseinen kansanedustaja, jolla on työkokemusta niin järjestösektorilta, julkiselta puolelta kuin yrityspuolelta, myös omalla toiminimellä työskentelystä.


Minuun saa olla yhteyksissä. Minulla on sivu Facebookissa, ja tilit Instagramissa, LinkedInissä, Twitterissä ja TikTokissa. Kaikki löytyvät nimelläni. Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@gmail.com. Blogini etusivulla on myös yhteydenottolomake. 



Kommentit