Järjestöjen toiminta tuo säästöjä yhteiskunnalle

 Olen huolissani järjestöjen toiminta-avustuksiin kohdistuvista leikkauksista. Järjestökenttä on todella merkittävä voimavara yhteiskunnassamme. Järjestöissä tehdään runsaasti tärkeää työtä, jolla monia ongelmia voidaan ehkäistä jo ennakolta, mutta myös työtä, jolla hyvinvointia, osaamista, demokratiaa ja osallisuutta edistetään juuri nyt. Järjestöissä on valtava määrä sellaista tietotaitoa, jota meillä ei yksinkertaisesti ole varaa menettää. Ei romuteta järjestökenttää! 

Järjestökenttä on yhteiskunnallemme voimavara, jonka merkitystä ei ehkä aivan ymmärretä. Järjestöissä tehdään upeaa, yhteiskunnallisesti merkittävää, pitkäjänteistä ja koordinoitua työtä mm. lasten ja nuorten hyväksi ja heidän kanssaan, eläinten ja luonnon paremman tulevaisuuden vuoksi, lukutaidon edistämiseksi, sairaiden ja heidän omaistensa tukemiseksi, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumiseksi, taiteen ja kulttuurin tekemisen ja kokemisen edistämiseksi. 

Järjestöjen tekemällä työllä voidaan säästää monin eri tavoin esim. julkisen puolen kustannuksia. Järjestöissä työskentelee suuri määrä oman aihealueensa asiantuntijoita. Heidän osaamistaan tarvitaan myös tulevaisuudessa. Järjestöt tarjoavat mielekästä toimintaa samanhenkisessä seurassa myös vapaaehtoisilleen. Ei ihan merkityksetöntä sekään.

P.S. Tiedostan, että Suomessa on myös järjestöjä, joilla ei ole suurta yhteiskunnallista merkitystä ja joista osa on jopa omasta mielestäni haitallisia. Tässä tekstissäni en keskity näihin toimijoihin. 




Kommentit